Välkommen till min lilla ragdolluppfödning!

 

Precis utanför Malmö bor jag, mannen, katterna och vår Keeshond.
Vi startade katteriet 2011, ett litet katteri som satsar på storlek, hälsa och temperament. Mina kullars namn är inspirerade av krambjörnarna. Jag tycker det är passande för mysiga ragdolls. Vi är medlemmar i Sydkatten och Scandinavian Ragdoll Club och vi är även SVERAK-registrerade och diplomerade uppfödare. Vi har tillstånd av länsstyrelsen att föda upp katter enligt paragraf 16.

 

Min ambition

Min ambition är att föda upp rastypsika ragdolls, med den kraftiga benstommen som jag älskar. Jag vill även att mina avelsdjur ska ha så bra ögonfärg som möjligt! Jag kommer att satsa mycket på hälsa och kärlek. Jag tycker att det är viktigt att göra alla rekommenderade hälsotester, speciellt på sina avelskatter. Vi följer rasklubbens råd. Det är självklart för mig att ge katterna bra mat och regelbunden omvårdnad som borstning, kloklippning, bad då det behövs.

Detta kommer att vara en hobbyverksamhet, sen får vi se vart det leder?! För som ni säkert vet är detta inget man gör stora pengar på då man har höga omkostnader i form av vaccinationer, diverse lab tester, scanning av njurar/hjärta, mat, sand, klubbavgifter, utställningar, försäkringar osv. Detta gör man för att man har ett genuint intresse för rasen och man vill leda den framåt i sin utveckling. För mig är det ragdolls som gäller ♡


 

 

 

 

/ Stéphanie

Translate »